© buren
buren

shoe/farm

Voor shoe/farm onderzoekt buren opnieuw sociale rollen en machtsverhoudingen. Deze keer vertrekken ze vanuit hun eigen roots: een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen en een schoenenwinkel aan de Belgische kust. Ze gaan aan de slag met gewoontes, gebruiken en specifieke zegswijzen verbonden aan het boerenleven en de schoenenverkoop. Hun persoonlijke beleving koppelen ze aan ruimere maatschappelijke vraagstukken rond productieprocessen, arbeidscondities en consumentisme. De werelden van de "shoe" en de "farm" versmelten. Samen met Benne Dousselaere (geluid), Vera Martins (licht) kijken ze welke positie het publiek kan innemen binnen deze verbeelding. Ze vertolken verschillende functies: van schoenmaker, boer en knecht tot bediende en consument, van familiebedrijf tot grote keten.

shoe/farm is een werk dat zich in verschillende fases en vormen manifesteert. De performance 7 means dinner for a breadwinner (Lustwarande Tilburg, 2022) was daarin een eerste stap met de focus op het boerenleven. In shoe/farm komen beide werelden nu samen. Tijdens Playground zit het publiek in en rond de scenografie en ontvouwen er zich verschillende muzikale scènes.

concept door
buren (Oshin Albrecht & Melissa Mabesoone)
gecreëerd met
Oshin Albrecht, Melissa Mabesoone, Vera Martins, Benjamin Cools, Famke Dhont, Margaux Janssens
geproduceerd door
au bureau
coproductie
Kaaitheater, Kunstencentrum BUDA, APAP- FEMINIST FUTURES, workspacebrussels, C-takt, KAAP, de Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard, STUK
  • vr 17 nov.
  • 20:00 - 20:45
Afgelopen
  • za 18 nov.
  • 20:00 - 20:45
Afgelopen

Locatie

STUK Studio

Prijs

€8

duur

45'

Taal

Engels