Intro

Beste,

Toen we in het voorjaar en de zomer aan het 14de Playground festival werkten, wisten we dat het risico bestond dat het festival niet zou plaatsvinden. Heel lang zag het er echter naar uit dat we het werk van deze groep boeiende kunstenaars toch zouden kunnen tonen, weliswaar voor een klein publiek. Maar ondertussen is het helemaal duidelijk dat Playground dit jaar enkel op papier zal bestaan.

STUK en M hebben met zorg een programma samengesteld, met kunstenaars die allen opereren in het spannende veld tussen de disciplines, vaak op het raakvlak tussen podium en beeldende kunst. Allen creƫren ze nieuwe beelden die reflecteren over kunst en wereld en brengen ze performances die objecten en lichamen samenbrengen. Die kunstenaars passen perfect in de vrijplaats voor experiment die Playground al 14 jaar lang is.

Daarom kan je toch door de brochure bladeren, als een catalogus bij een tentoonstelling die enkel in ons hoofd heeft plaatsgevonden. We laten deze kunstenaars niet los en steunen hen ook financieel. En we plaatsen hen graag in de lange traditie van Playground. Zodat hun werk ook in jouw hoofd tot leven kan komen. Omdat verbeelding op dit moment belangrijker is dan ooit.

Met vriendelijke groeten,

Lore Boon & Eva Wittocx - M Leuven
Steven Vandervelden - STUK - Huis voor Dans, Beeld en Geluid

Curatoren Playground 2020