Emilie Pitoiset

Where did our love go?

Tijdens The Great Depression werden in de VS danswedstrijden georganiseerd met geldprijzen voor dansparen die bleven dansen tot de totale uitputting. Het bleek een mooie kans voor mensen die alles hadden verloren tijdens de beurscrash van 1929. Het publiek sloot weddenschappen af over wie het het langst zou volhouden. Rechters controleerden of de regels werden gevolgd: wie niet meer in beweging was, werd gediskwalificeerd. Soms voegden juryleden extra uitdagingen toe, zoals het samenbinden van de enkels van danspartners. Dat vreemde fenomeen bracht Emilie Pitoiset ertoe om de impact van een politieke, economische of sociale crisis op de bewegingen van lichamen te bestuderen.

Where did our love go? is een choreografie voor twee dansparen op de rand van de instorting. Naast deze versie van één uur, bestaat er ook een versie die maar liefst zes uur duurt.

Emilie Pitoiset is beeldend kunstenaar en choreografe en woont en werkt in Parijs. Haar werk onderzoekt het weerstandsvermogen van lichamen via dans, rituelen, seksualiteit en geld en verwijst onder meer naar film noir, geheime genootschappen en populaire cultuur vanaf de jaren 20.

Artiest / Choreograaf
Emilie Pitoiset
Performers
Kerem Gebelek, Emilie Pitoiset, Maya Masse, Martin Roehrich
Muziek
Marc Marder
Kostuums
Pauline Jacquard & Emilie Pitoiset
Licht
Shantidas Riedacker
Productie
Compagnie KittyFisher
Co-Productie
CND - Centre National de la Danse Pantin & CNAP - Centre National d’Art Plastique, Centre Pompidou Paris, Playground (STUK & M, Leuven)
  • zo 14 nov.
  • 15:00 - 16:00
Afgelopen

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€ 12 (basis)
€ 8 (reductie)

Duur

60'