© Charlotte Bouckaert
Charlotte Bouckaert / Platform 0090

THING

Voor Playground creëert Charlotte Bouckaert THING, een installatie in beweging, een choreografie van banale voorwerpen en een lichaam, die gedragen worden door een grote tafel, als een arena van de verbeelding. Even zijn ze daar, dan glijden ze weg over de rand en verdwijnen in het niets. Wat zijn de contouren die het leven achterlaat: "Het is het lot van de dingen en van al wat men kan bezitten om geboren uit duisternis een onverklaarbaar en kort bestaan te kennen in weinig licht.” (Bart Verschaffel)

Charlotte Bouckaert is gefascineerd door het stilleven in de schilderkunst. Door wat er wordt afgebeeld maar veel meer nog door hoe dingen er worden voorgesteld. In de 16de eeuwse stillevens werden objecten zo betrouwbaar mogelijk geïmiteerd, in de 20ste eeuw zijn ze het vertrekpunt voor vormelijke en conceptuele experimenten.

Na 11 seconds, haar recentste theatervoorstelling die een foto tot leven brengt, laat Bouckaert nu alledaagse objecten bewegen en evolueren. Om zo stilstand en levenloosheid uit te dagen en het kijken als een bewuste en bezielde actie voorop te plaatsen.

Op 22 en 23 maart 2024 gaat de theatervoorstelling You are an Object to me, over het stilleven, in première in KVS.

Concept
Charlotte Bouckaert
Performer
Marie De Corte
Artistieke medewerker
Bart Van den Eynde
Technische uitvoering
Stan Wannet
Muziek
Nicolas Roseeuw
Productie
Platform 0090
Coproductie
Playground (STUK & M,Leuven)
Deze productie kwam tot stand met
de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en de Vlaamse Gemeenschap en met steun van de Vlaamse Gemeenschap
  • za 18 nov.
  • 19:00 - 19:30
Afgelopen
  • za 18 nov.
  • 22:00 - 22:30
Afgelopen
  • zo 19 nov.
  • 16:00 - 16:30
Afgelopen

Locatie

STUK Ateliers

Prijs

€8

Duur

30'

Taal

geen