© Eleni Kamma
Eleni Kamma (GR/BE)

Re-M-Ommegang

Het Hoofd van Megera is een raadselachtige middeleeuwse sculptuur uit de M-Collectie. De reuzin maakte deel uit van de beroemde middeleeuwse Leuvense processies.

Tijdens Playground wordt ze geactiveerd in een gecureerde wandeling door een ‘selfie-junkie’. Het personage gaat in dialoog met zowel de oude collectiestukken als met het publiek. Dit zowel met het actuele publiek als het virtuele publiek. Re-M-Ommegang (Re-M-Parade)onderzoekt de relatie tussen de zintuigen, het openbare leven en kunst, hoe we kijken naar oude kunst vandaag en vroeger, tussen oppervlakte en kritiek, gebaseerd op middeleeuwse volkshelden, satire en de karikatuur.

“Through this disruption, museum selfie takers assert their physical bodies and online personae as curated objects equally deserving of a viewer’s interest and focus”. E.B Hunter

Eleni Kamma’s projecten worden gekenmerkt door lange periodes van onderzoek (vanuit het specifieke naar het algemene) en het verzamelen van informatiemateriaal in beeld en tekst. Haar kunstpraktijk wordt bepaald door de hiaten, blinde vlekken en tegenstellingen binnen bestaande culturele verhalen en structuren. Deze hiaten, blinde vlekken en tegenstellingen betreffen kwesties als geheugen, authenticiteit en identiteit. Ze krijgen vaak vorm in tastbare objecten of in verhalen die, ontdaan van hun eigenlijke geschiedenis, tot een stereotiep worden gemaakt.

research, concept & direction
Eleni Kamma
performance and script developed in collaboration with
Shila Anaraki
performed by
Shila Anaraki
thanks to
Jelle Spruyt
produced by
Playground (STUK & M, Leuven)
The work of Eleni Kamma’s practice is generously supported by
the Mondriaan Fonds
  • vr 16 nov.
  • 16:00 - 16:30
Afgelopen
  • za 17 nov.
  • 16:00 - 16:30
Afgelopen
  • zo 18 nov.
  • 16:00 - 16:30
Afgelopen

Locatie

M Leuven

Prijs

Taal

Engels

Duur

30'